Som det i vid udstrækning er blevet dækket af dette afsætningsmarked, har de sidste par måneder set prominente institutionelle investorer afsætte kapital til kryptokurver for at sikre deres porteføljer mod den nuværende makroøkonomiske inflation, der finder sted. Yderligere tror mange, at Bitcoin vil spille en stadig vigtigere rolle i finansiering.

For eksempel skrev Paul Tudor Jones i et investorbrev tidligere på året, at han mener, at Bitcoin vil være den „hurtigste hest i løbet“ på grund af den store monetære inflation:

„Vi er vidne til den store monetære inflation – en hidtil uset udvidelse af enhver form for penge, i modsætning til noget, den udviklede verden nogensinde har set.“

Andre investorer på Wall Street har delt lignende holdninger.

Disse udsagn har fået virksomheder til at se sig om at afdække deres investeringsporteføljer og statskasser ved hjælp af Bitcoin.

Dette begyndte tidligere på året med MicroStrategy, der købte BTC i august med $ 250 millioner selskabspenge, fordi det så den førende kryptokurrency som en afdækning mod inflationære tendenser. Virksomheden fortsatte med at fordoble BTC i månederne efter det og er nu steget med over 100 procent på sit oprindelige køb.

Dette skridt har skubbet andre offentlige virksomheder til at investere i Bitcoin med virksomhedens penge for at sikre sig mod devalueringen af ​​den amerikanske dollar.

Andre virksomheder følger MicroStrategys dristige Bitcoin-træk

Ifølge Twitter-kontoen „Deltaone“, der genudsender interessante Bloomberg-overskrifter til hans Twitter-feed, vil NexTech købe BTC til en værdi af 2 millioner dollars med egne penge.

NexTech er et børsnoteret selskab i Canada og har base i Vancouver. Det er en “førende udbyder af teknologi og tjenester til virtual reality og augmented reality (AR) til e-handel, uddannelse, konferencer og arrangementer.”

Om investeringen skrev selskabets administrerende direktør :

”Vores investering i Bitcoin er en del af vores nye kapitaldiversificerings- og allokeringsstrategi med det formål at maksimere den langsigtede værdi for vores aktionærer. Denne indledende investering afspejler vores overbevisning om, at Bitcoin er en langsigtet værdiopbevaring og et attraktivt investeringsaktiv med mere langsigtet styrkelsespotentiale end at have kontanter, som i øjeblikket giver 0,06%. ”

Direktøren, Evan Gappelberg, tilføjede, at han mener, at Bitcoin vil få trækkraft mod guld i de kommende år.

Denne meddelelse kommer kun en dag efter, at den Nasdaq-noterede Greenpro Capital Corporation meddelte et lignende træk. Greenpro søger at rejse op til $ 100 millioner i 2021 for at købe BTC med.

Det giver kun mening?

Det er blevet hævdet, at virksomheder, der køber Bitcoin, gør deres respektive aktier mere attraktive at have.

Det fremtrædende aktieforskningsfirma Citron Fund skrev i en rapport fra november, at MicroStrategys MSTR-aktier er attraktive og er den førende måde at investere i BTC via aktiemarkedet.

”Når investorer kigger på at finde måder at udnytte bitcoin på aktiemarkedet, skal du ikke lede længere end MSTR. Til disse priser i dag får investorer det bedste inden for klassesoftwareforretning med rabat og en gratis opkaldsoption på at eje en voksende skatkiste af bitcoins. ”