PayPal (PYPL) administrerende direktør og president Dan Schulman gikk på scenen den første dagen av det store Web Summit-arrangementet onsdag og fortalte de anslåtte 100 000 deltakerne at for kryptovaluta „tiden er nå.“

Intervjuet av New York Times spaltist Andrew Ross-Sorkin for online 2020-teknologikonferansen, forventet Schulman at digitale valutaer snart skulle komme inn i mainstream og bli et daglig betalingsverktøy. Den globale koronaviruspandemien har akselerert forskjellige trender, slik som at forbrukere „forlater kontanter,“ sa han.

Coronavirus-pandemien “har trukket disse trendene fremover mellom tre til fem år [og] fem til seks måneder,” ifølge Schulman.

Han fortsatte:

„Jeg tror at hvis du kan lage et finansielt system, en ny og moderne teknologi som er raskere, som er billigere, mer effektiv, er det bra for å bringe flere mennesker inn i systemet, for inkludering, for å bidra til å redusere kostnadene, for å hjelpe drive økonomisk helse for så mange mennesker … Så i det lange løp er jeg veldig bullish på digitale valutaer av alle slag. „

PayPal kunngjorde i oktober at de vil begynne å tillate brukere å handle med kryptokurrency som et finansieringsinstrument for 28 millioner selgere tidlig neste år. Selskapet tillater allerede kunder å kjøpe, selge og holde kryptokurver i PayPal-lommeboken, og begynte i USA. Schulman sa at selskapet på forhånd gjennomførte markedsundersøkelser som viste at 54% av PayPal-basen ønsket kryptotilbudene.

“Da vi tenkte på det, er digitale lommebøker et naturlig supplement til digitale valutaer. Vi har over 360 millioner digitale lommebøker, og vi må omfavne kryptovalutaer, sier PayPal-sjefen.

Bitcoin (BTC, +0,93%) ’s volatilitet hadde tidligere vært Schulmans primære bekymring, og fikk ham til å betrakte det som en „dårlig form for valuta“ med potensial til å utslette fortjeneste for små kjøpmenn. For å takle dette problemet, vil PayPal tillate forbrukere å vite den eksakte valutakursen for krypto i øyeblikket av et kjøp, og fjerne volatilitetsrisikoen.

„Det styrker nytteverdien til den underliggende kryptovalutaen, og du kan gjøre mer med det enn å bare kjøre opp og ned på den,“ sa han. „I virkeligheten tar du det som et instrument som kan drive handel hos våre 28 millioner selgere.“

Schulman fikk med seg sesjonen av EU-kommisjonens president Ursula von der Leyen, Facebook CTO Mike Schroepfer og Dallas Mavericks eier Mark Cuban.